Az első szélcsendes nap után kedd reggel már szelesebb napra ébredtünk. A J – Class – ok a terveknek megfelelően két futamot vitorláztak.

Az első futam rajtja egy órakor volt, 8 – 13 kts – es szél fogadta a három hajós mezőnyt, ami olykor 15 kts fölé is erősödött. A rajtnál szépen egybe jött el a mezőny, ahonnan a JK7 Velsheda volt az, aki egyedüliként a jobb oldalra nyitott, a többiek maradtak a bal oldalon. A jelet elsőnek a várakozásoknak megfelelően a JS1 Svea vette, őt a JKZ1 Rainbow követte, majd nem sokkal utánuk a külön oldalt választó JK7 Velsheda érkezett. A hátszélben senki nem tudott újítani, így maradt a sorrend a kapunál. A második kreutzban a JS1 Svea és a JK7 Velsheda maradtak a bal, míg a JKZ1 Rainbow a jobb oldalon. A kreutz végén a JS1 Svea még be tudott jönni a JKZ1 Rainbow elé, de a Velsheda már nem ért vissza. A hátszél elején a JKZ1 Rainbow – n, nem telesen úgy ment fel a spinakker ahogy a csapat Lképzelte, melynek eredményeképpen a spinakker maradványait a hátszél közepéig halászta a csapat. A befutónál emiatt a kis incidens miatt a JS1 Svea után a JK7 Velsheda érkezett másodiknak és a Rainbow harmadiknak.

A második futamban a JKZ1 Rainbow már nem indul, így ez egy párosversennyé alakult. A rajtnál a JK7 Velsheda tudott szépen meglépni a JS1 Svea alatt, és húzta a bal oldalt, amíg lehetett. A JS1 Svea kifordult, de a kreutz végéig nem tudta ledolgozni a hátrányát. A hátszélben, és a maradék egy körben sem tudott már újítani a JS1 Svea, így ezt a futamot a JK7 Velsheda nyerte.

Két futam után a JK7 Velsheda vezet, pontazonossággal második a JS1 Svea és harmadik a JKZ1 Rainbow. Remélhetőleg a szerdai futamotokat már nem kell kihagyniuk.

Folytatást holnap amikorra is még erősebb szelet ígér az előrejelzés, mint a hét elejére…