Az utolsó napi két futamgyőzelmével a Svea nyerte a J – Class Barcelona Regatta – t öt pont előnnyel. A csapat, amely 2022 elején csatlakozott a J – Class flottához, azóta gyakorlatilag uralja a J – Class versenyeket. A csapat célkitűzései között idén a 37. America’s Cup kísérőversenyeként megrendezett J – Class Barcelona Regatta megnyerése is szerepelt, amit sikerült is teljesíteniük.

A Svea az utolsó napot mindössze egy pont előnnyel kezdte a Velsheda előtt, de riválisát az első futam rajtjánál a Rainbow rajt előtt fellúvolta így nem sikerült elrajtolniuk. A második futamban a háromból két hajó korai rajtos volt így a Svea – nak megint szabad útja volt a rajt után, amivel tudott is élni.

A győzelemnek nagyon örült a Svea két svéd társtulajdonosa és legénységük, akik összesen tizenegy nemzetet képviseltek. A tulajdonosok kiemelten figyelnek arra, hogy a legénység tagjai között legyenek fiatalok és hölgyek is. A legénység tagjai közül nem maradhattak el a tapasztalt öregek sem, mint például Bouwe Bekking taktikus, aki korábban a Lionheart – on vitorlázott a 2017 – es J – Class VB – n.

A Velsheda, a flotta egyetlen eredeti, 1933 – ban épült hajója, a második helyen végzett, miután sokáig még az élen álltak, de a gyengébb szelekben már nem tudtak olyan jól vitorlázni.

Az újonc Rainbow a Barcelonai verseny alatt már többször megmutatta mire képes, tegnap futamgyőzelem, ma két második hely, valószínű velük a jövőben még számolni kell…