Már mindenki izgatottan várja az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Venice Hospitality Regattát. A versenyen idén is Maxi yachtok versenyeznek majd, akik mind egy – egy neves Velencei szálloda csapatát képviselik.

Az eseményt idén is októberben (19) rendezik meg, amit szokás szerint 13.30 – kor a Panfido vontatóhajók látványos vízsugár kapuja nyit meg. A pálya sem változott az évek alatt így minden helyi és nem helyi látogató is élvezheti majd a versenyt. Ez a városon belüli verseny egyedülálló, amely kiemelt helyet foglal el minden éveben a Venice Yacht Club versenynaptárában.

Mindegyik szálloda egy hajón vitorlázik majd, emellett az Il Moro di Venezia és a New Zealand Endeavour versenyez majd még, mely hajókon a Municipality of Venice és a Salone Nautico Venezia capatai versenyeznek. Emellett még a “Francesco Morosini” Naval Military School csapata vitorlázik még a mezőnnyel. Az idei évben új induló is lesz a mezőnyben, méghozzá az olasz parti őrség csapata, akik a Gipsea – vel indulnak. A nemzetközileg elismert vitorlázók vezetésével tizenhét csapat verseng majd a regattán, a hőn áhított Murano – i üveg Dózse sapkáért, amely idén a New Murano Gallery glassworks kemencéiben készült. 18 számozott Mario Furlan mester által jegyzett példány kerül majd kiosztásra a díjátadón.

Ami a verseny társadalmi felelőségvállalását illeti, a Venice Hospitality Challenge és a Yacht Club Venezia ismét támogatja az Italian League – et a rák elleni küzdelemben.

A Venice Hospitality Challenge – et sem lehetne megrendezni megfelelő sponzorok nélkül. Az eseményt idén is: Velence önkormányzata, a Vela Spa, a Salone Nautico Venezia, a Marina Militare, a Capitaneria di Porto, a Guardia Costiera és a FIV támogatja. Az arany fokozatú támogatói a Generali Italia, a VISA, a Boscolo Bielo, a New Murano Gallery, a MureaDritta, a Panfido, a VYP Venice Yacht Pier, a Select, az Acqua Dolomia, az Alilaguna, az Assonautica Venezia, a Portodimare.