Korábbi cikkünkben (https://klasszikushajok.hu/2024/09/21/az-irokez-nyerte-a-70-es-cirkalo-bajnoksagot/) már írtuk, hogy idén az Irokéz nyerte a 70 – es cirkáló bajnokságot, de az utolsó napra még maradtak izgalmak a dobogó többi fokán, hiszen kilenc futam után az Anna és a Pannónia azonos ponttal álltak.

A szél vasárnapra is megmaradt igaz már nem a csütörtöki erejéwell, így ezen a napon is a kiírt két futamot le tudta vitorlázni a mezőny. Az első futamot az Anna nyerte a Pannónia és az Orpheus előtt, így még mindig nyílt volt a kérdés a dobogót illetően, mert ha az utolsó futamban nyer a Pannónia és második az Anna akkor a Pannóniáé lehetett volna az ezüstérem.

Nem így lett az Anna az utolsó futamot is megnyerte így ők örülhettek az ezüstéremnek a Pannónia pedig a bronzéremnek. Az utolsó futamban a Capella jött be a második helyen, aki remek vitorlázással az első körben még vezetett, harmadiknak pedig ismét az Orpheus.

Az idei 70 – es bajnokságon is tökéletes vízi és party rendezésnek lehettünk részesei, minden este közös vacsorákkal és baráti italozgatással. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a flottát, mert a kiírás szerinti tizenegy futamot maradéktalanul sikerült levitorlázni. Reméljük jövőre már nyolc hajós bajnokságot tudunk majd futni…

Eredmények: