A Maxi Yacht Rolex Kupa második, egyben utolsó coastal race – n elért néhány másodperces győzelmével a svéd J – Class, a Svea összesítésben is megnyerte a Super Maxi divíziót a Maxi Yacht Rolex Cup – on.

A verseny rendezést kicsit megnehezítette az egész héten fújó erős Mistral, amely miatt a tervezett öt futam helyett mindössze kettőt sikerült rendezni. Kétnapi erősszeles várakozás után az első futamot szerda reggel tökéletes körülmények között 11 – 13 kts erősségű szélben lehetett megrendezni.

Az első costal race – n a Svea a második helyen végzett, a Swan 115 Moat mögött, és a nagy ellenfelét a másik J – Class, JK7 Velsheda – t, is csak 17 másodperccel előzte meg. A két J – Class ismét szoros párosversenyt vívott a La Maddalena szigetcsoportot körül vitorlázó pályán.

A második futamra szombaton 13 – 24 kts – es nyugati szélben került sor. Ezt a futamot a Svea nyerte, második lett a Moat és ismét harmadik a másik J – Class Velsheda. Összesítésben így pontazonossággal ugyan de javulóval a Svea tudta megnyerni az idei Maxi Yacht Rolex Cup – ot.

A Svea – nak sorozatban ez volt a harmadik győzelme a Maxi Yacht Rolex Cup – on, miután 2022 és 2023 – ban is ők győztek.

A JS1 Svea kapitánya, Paul Kelly így nyilatkozott: „Ma is nagyot küzdöttünk a Velsheda – val, de végül sikerült ismét megelőznünk őket. Nagyon örülünk a győzelemnek, és hogy idén harmadszorra is tudtunk nyerni. A vízen töltött idő kulcsfontosságú számunkra, van egy edzéstervünk és ehhez ragaszkodunk.”

A J – Class yachtok következő versenye a J – Class Barcelona Regatta lesz október 5 és 11 között, a 37. America’s Cup kísérőversenyeként, ahol már nem csak kettő, hanem öt J – Class yacht versenyez majd egymással…