A híres Landamores Broadland Yard tavaly ünnepelte fennállásának századik évfordulóját. A hajóépítő műhelyt Edward Landamore alapította 1923 – ban, és a műhely még mindig a család tulajdonában van. Most Edwards dédunokája, Jenny és unokája Anthony viszik a vállalkozást. A Landamores – nál 1923 óta építenek hajókat Wroxham – ben és Hoveton – ban.

A cég azóta jelentősen nőtt és fejlődött. Kezdetben élen járt a Broads cruiser  – ek bérbeadásában, majd a 60 – as, 70 – es években offshore versenyjachtok építésére és fejlesztésére összpontosított. Ez egy virágzó kapcsolathoz vezetett az Oyster – el, mivel a Landamores az Oyster ikonikus óceáni jachtjait építette a 70 – es évek végétől 2012 – ig, amikor is az Oyster ezt már házon belül oldotta +. A cég ezen idő alatt is rengeteg egyedi kézműves eszközt épített, kezdve a népszerű lapstrake dinghyktől az Elanco 30 – as  river cruiserekig. Egy új korszak kezdődött, amikor klasszikus formákat és stílusos motorcsónakokat kezdtek el gyártani. Az új formák mellett a minőségi kivitelezés, és a dizájn igen magas színvonalú volt, amely az évek során a Landamores szinonimájává vált.

perfectposephotography

„Az elmúlt néhány évben az elektromos meghajtásra összpontosítottunk, és ezt tervezzük tökéletesíteni a következő 25 évben. Ahogy a környezetvédelmi szempontok egyre jobban előtérbe kerülnek mindenki számára, a hajó tervezése során meghozott döntéseinknek ezt tükrözniük kell.”

Jenny hozzátette: „A Landamores még mindig egy családi vállalkozás, és azt tervezzük, hogy továbbra is így fogunk működni. Természetesen a Landamores „családba” nemcsak vér szerinti rokonok tartoznak, hanem az itt dolgozók fantasztikus csapata is, akiknek szakértelme és elhivatottsága lehetővé teszi, hogy olyan gyönyörű hajókat alkossunk, amelyekre büszkék vagyunk.”

„Edward dédapánk minden bizonnyal büszke lenne arra, hogy a Broadlands – ot még mindig a családban üzemelteti, és 100 éve gyönyörű hajókat épít Norfolk – ban megalapítása óta.”