2024. június 3. és 9. között rendezik meg az 1924 – es olimpiai játékok regattáinak centenáriumi ünnepségeit Franciaországban Lorient – ban és Port-Louis – ban, és Morbihan – ban.

A programban 5 napos versenyek szerepelnek, különböző megemlékezések, illetve az olimpiai fáklya átadására a 8mR és 6mR flotta jelenlétében. A francia 8mR flotta 10 hajóból áll majd, köztük a Blue Red nevű hajó is, amely 1924 – ben argentin színekben versenyzett.

A rendezők szeretettel várják mindazon 8mR yachtokat, akik szeretnének csatlakozni az olimpiai játékok ilyenfajta ünnepléséhez, valamint mindazokat, akik 1908 és 1948 között részt vettek vagy nyertek az olimpián. A rendezők reményei szerint az 1924 – es győztes 8mR yacht a Bera is részt vesz majd az eseményeken.

Ezen századik évfordulós ünnepség idején a flotta az Atlanti – óceán partjának legnagyobb offshore vitorlás versenykikötőjének, Lorient – nak a vendégszeretetét élvezheti majd. Június 6 – án a 8mR flotta fogadja majd az olimpiai fáklyát. A századik évforduló alkalmából rendezvények sorozata szerepel a programban, mint például: a kikötői pontonokat megnyitják a nagyközönség számára, a hajókat és történelmük bemutatják, különböző látogatásokat szerveznek a „vitorlázás városába”, előadásokat szerveznek a vitorlázás 100 évéről az olimpiai játékokon, stb.

A 8mR flotta számára ezek az események egyben tökéletes felkészülést is biztosítanak a sorozat után Skóciában megrendezésre kerülő VB – re, illetve a francia 8mR flotta számára is egy ideális lehetőség, hogy a jövőben újra bekapcsolódjon az IEMA versenyeire..