Négy futam után is a közel száz éves JK7 Velsheda vezet a J Class Barcelona Regatta – n. Sorozatban a második napon is egy – egy futamgyőzelemmel és egy – egy második hellyel áll pontazonossággal a JK7 Velsheda és a JS1 Svea, de javulóval a Velsheda vezet. A JKZ1 Rainbow – nak, ma sem volt túl sok szerencséje, igaz a tegnapi spinakker szakítást sikerült orvosolni, de ma a rajtnál begyűjtöttek egy 360 fokos büntetést, amit egy J – Class – nál, nem kis feladat. A második futamban a 25+ kts – es szélben a csapat még nem tudott felzárkózni a vezető páros mellé.

Photo credit: Louis Kruk

A napi első, azaz a harmadik rajtot a JS1 Svea nyerte és szépen rajtolt a pinenden. Ez kicsit behatárolta a Velsheda lehetőségeit, aki így valamelyest a kedvezőtlenebb jobb oldalra kényszerült. A futam 14 – 16 kts – es szélben rajtolt, ami később tovább erősödött. A kreutz végén a JS1 Svea vezetett 40 mp – CeLL a JK7 Velsheda előtt, amit a futam végéig még növelni is tudott pár másodperccel. A JKZ1 Rai1nbow a rajt előtt túl közel fordult a JK7 Velsheda – hoz, és emiatt kapta a büntetést, ami a futam végén közel három perces hátrányt jelentett.

Photo credit: Carlo Borlenghi

A második futamra a szél tovább erősödött, 18 – 19 kts – es alap szél a rajt előtt már 22 – 23 kts – el fújt. A JK7 Velsheda nyerte a rajtot és ezután kreutzban szépen tartotta ellenfeleit. A jelet 30 mp előnnyel vette. Hátszélben a szél még tovább erősödött 25+ kts fölé, így a rendezők a futamot az első kör végén befuttatták. A Velsheda végül 18 másodperccel nyerte a 35 perces adrenalinfutamot.

Folytatás holnap, amikorra is az előrejelzés 9 – 13 kts – es szelet ígér…

Photo credit: Louis Kruk