Amikor a múlt találkozik a modern világgal: A Stephens Waring Design új klasszikusa, a 39 lábas Wisp a múlt felé kacsint, de a jövő felé mutat, ötvözi az időtlen esztétikát a modern vitorlázás élményével és a legújabb és legmodernebb vitorlás technológiákat.

Nem túl nagy merülésével, bőséges vitorlafelületével, valamint a kiváló kezelhetőségével ez a jacht kiemelkedő vitorlázási teljesítményt és élményt ígér. A kötelek nagy része fedélzet alá van rejtve, és az elektromos csőrlőkkel egy gombnyomással állíthatók a vitorlák, amely még egyszerűbbé teszi a családi vagy akár az egykezes túrázást. Ezt segíti elő a betekerhető nagyvitorla is. Ezen az allrounder Stephens Waring Design jachton a Wisp – en, a legújabb innovatív rendszereket kerültek felszerelésre, amelyek kiváló vitorlázási élményt biztosítanak.

A Stephens Waring Designs rengeteg Spirit of tradition jachtot tervezett és épített már, amelyek a legújabb konstrukciókat és technológiákat klasszikus megjelenéssel és érzéssel ötvözik. A Wisp sem különbözik ettől a koncepciótól, mert a funkcionalitásra és az ergonómiára fektették a hangsúlyt. Ez a hajó a múlt és a modern kor találkozása. Miközben a tervezésben a múlt századi cruiser racer világot tükrözi, a menettulajdonságai kiválóak, emellett tágas cockpital, és állómagassággal rendelkező kabin várja a vitorlázókat.

Az Artisan Boatworks (Rockport, ME) építési technológiája meglepően gyors és hatékony, még amellett is hogy ennek a Spirit of tradition Yachtnak az építése elég összetett feladat. Ennek eredményeként a Wisp bemutatását alig több mint egy évvel az első tervrajzok keletkezése után, 2024 júliusában tervezik. A Herreshoff 15 – ös és 18 – as, valamint más kisebb, kecses daysailers építéséről ismert hajógyárban, ez lesz a legösszetettebb kézműves projekt amit valaha készítettek…

A Stephens Waring Yacht Design – ről: A Stephens Waring Yacht Design egy egyedi hajókat tervező és építő hajógyár, amely a Maine állambeli Belfastban található. A gyár a Spirit of Tradition vitorlás és motoros jachtok tervezésének és építésének úttörője. Alapkoncepciójuk szerint a klasszikus jachtok legjavát ötvözik a legújabb anyagokkal és technológiákkal. Céljuk, hogy ügyfélkörük álmait és szenvedélyét elegáns, jellegzetes és szórakoztató hajókká alakítsuk.

A hajó technikai paraméterei:

Teljes hossz:                  12.04 m

Vízvonalhossz:              9.21 m

Szélesség:                      3.36 m

Merülés:                        1.83 m

Súly:                              6600 kg

Nagyvitorla:                   43.1 m2

Orrvitorla:                     28.4 m2