A G.L. Watson & Co. klasszikus jacht szakértői, Nicholas Edmiston és William Collier újabb fontos történelmi jachtot készülnek megmenteni.

A történelmi jacht, az Amazone megmentésének első szakasza befejeződött, és a projektben résztvevők, már nagyon várják a helyreállítását. Edmiston – nak és Collier – nek korábban már több hasonló projektje is volt a G.L. Watson & Co. – nál, például a Blue Bird, a Malahne, a Cacouna és a Nahlin, amelyek úttörő helyreállítási munkák voltak mind. Ezen projektek mellett már egy ideje motoszkált a fejükben az Amazone, ez a 39 méteres Thornycroft által épített yacht.

Az Amazone több mint 20 éven át működött, mint Szajnai lakóhajó innen kellett elszállítani. Ezután Le Havre – ba vitték, és a Yacht Servant – al, egy süllyeszthető szállító platformmal, Falmouth – ba szállították. A javítási munkákat itt a Pendennis Shipyard – ban végzik majd el. A jacht állapotát elnézve ez a beavatkozás pont időben történt.

Ahhoz hogy a szoros, 2 hetes szállítási ütemtervet tudják tartani, elsősorban a Sevenstar Yacht Transport munkatársának Mike Herrebrugh – nek és William Collier a szoros együttműködése volt szükséges. A Yacht Servant mellett a jacht mozgatásához a Szajna parton még négy speciális hajó bérlésére volt szükség.

A szállításról Herrebrugh így vélekedett:

„Ez elképesztő, hogy Nicholas Edmiston és William Collier megbíztak bennük a projektjükkel kapcsolatban, amelynek nyilvánvaló mozgatórugója, megmenteni a hajózástörténet eme csodálatos darabját.”

Collier hozzátette:

„Ez egy összetett projekt, ahol erős partnerek támogatására van szüksége, akik megértik az igényeinket, és akik mindvégig erre összpontosítanak. Mike Herrebrugh ez a partner, és ezzel a harmadik sikeres projektünket zártuk a Sevenstar – al az elmúlt 12 hónapban.”

A hajóról:

Az Amazone 1936 – ban a Southampton – i Thornycroft yard – ban épült Lloyd’s osztályhajóként, L. Hemeleers – Schenley parancsnok számára. A hajó egy ideális méretű klasszikus, amely hosszú távú utazásokra is alkalmas. Az 1970 – es és 1980 – as években ez a jacht, a charter világban Welsh Liberty néven volt ismert. Ennek a piacnak megfelelően alakították át belső tereit, hogy minél jobban kiszolgálja a charter igényeket. A közelmúltban még úszó otthonként használták, ami után az Amazone teljes felújítást igényel. Ez egy klasszikus jacht, amely a munkálatok után az új tulajdonos teljes kényelmét szolgálja majd. A kifinomult belső mellett tengerálló is lesz, illetve kívülről is csodálatosan megújul.