Idén újra nagy esemény lesz a J – Class hajók életében hiszen Barcelona – ban nem csak America’s Cup, hanem 2017 után újra J – Class VB is lesz. Az elmúlt években is folyamatosan újultak meg a J – Class – ok, de talán az a legjobb hír, hogy a Shamrock az egyetlen eredeti fa J – Class is tökéletes állapotba érkezhet az eseményre.

Az 1930 – as America’s Cup kihívójának, a Shamrock V – nek a teljes körű, kétéves felújítása nagy léptekkel halad Southampton – ban a Saxon Wharf – ban. Nap mint nap 30 képzett hajóépítőmester dolgozik rajta. Az acélváz jelentős javításait követően a Shamrock V. 1970 – es évekbeli teak palánkjainak szinte mindegyikét gondosan átvizsgálták, és ahol szükséges volt felújították. Egy palánk volt csak, amit teljesen cserélni kellett. A teljeskörű felújítás során a teakfa decket is átvizsgálták a Shamrock V – ön, de itt már nem volt ilyen jó a helyzet. Itt a fa jobban ki van téve az időjárás viszontagságainak és ez meg is látszott, gyakorlatilag a teljes fedélzetből egy – két rész volt csak menthető, a többit cserélni kellett.

A hajó 2000 – ben a Pendennis Shipyard – ban esett át utoljára nagyjavításon és a meglévő famunkáit is ott csinálták. A mostani felújításnál a belső terekhez is hozzányúlnak és új mahagóni bútorzatot és más stílust kap a hajó.

Emellett a hajó kötélzetét és különböző rendszereit is felülvizsgálják és modernizálják, hogy még eredményesebb lehessen az osztályban. A Shamrock V. tervezett vízre tétele április 14 – én várható, 94 évvel az eredeti vízrebocsátása után.