2023. augusztus 31-szeptember 3. között rendezi meg a Tramontana Egyesület az osztály idei legnagyobb megmérettetését Balatonfüreden.

Csütörtökön 10 órakor a Himnusz hangjaival és a Kishamis árbócára felhúzott nemzeti lobogóval kezdődik a bajnokság. A Náray Vilmos vezette versenyrendező gárda az előrejelzések alapján gyenge-közepes szeles versenyre készül.

A versenykiírás alapján a versenyrendezőségnek lehetősége lesz mind UP&Down, mind a klasszikus olimpiai pályán futamokat rendezni.

A résztvevőknek a parti programokban sem lesz hiányuk. Reggel közös reggelivel indulnak a versenynapok, amit egy rövid kormányosi értekezlet követ, majd tervek szerint minden nap 10:00 órától lesznek a napi első rajtok. Futamok után a csapatok egymást vendégelik meg a stégpartyk alkalmával, míg a gálavacsora helyszíne idén is a GAPA Terasz, aki támogatóként is megjelenik a versenyen.

A stégpartykat és a verseny díjait a csopaki Szent Donát Borkúria, az Ivanics Kft. támogatja.

A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a gyönyörűen felújított Hajógyári Kikötő ad otthont.

A versenyt a Magyar Vitorlás Szövetséggel együttműködve a Tramontana Yacht Club Egyesület szervezi. A – reményeink szerint munkanélküli zsűrit – Gömbös Lóránd vezeti.

Külön köszönet a verseny támogatásáért a Tramontana Yacht Club Egyesület tagjainak!

Szöveg és kép: Wonke Péter / TYCE