A csopaki Kereked Vitorlás Klub az elmúlt hétvégén rendezte meg a Klasszikus Kupa pályaversenyét a Klasszikus Flotta hajóosztályainak, köztük a történelmi hírességű, javarészt háború előtt épült Schärenkreuzerekkel (75-ös, 55-ös, 40-es, 30-as), a Balatoni cirkálókkal (70-es, 50-es, Európa 30-as), valamint Dragonokkal, Túrajollékkal és Folkboatokkal.  

A versenyt Weöres Botond tizenhárom évvel ezelőtt indította útjára és azóta is nagy népszerűségnek örvend.

A magas színvonalú pályaversenyen túl a Kereked Klasszikus Kupa célja a történelmi hajók, valamint azok (helyesebben hölgyek, mert a hajók hagyományosan azok…) építtetőinek, tervezőinek és kapcsolódó hagyományoknak a tiszteletben tartása, felelevenítése.
Ennek jegyében az idei szombat esti gálavacsorát megelőző pódiumbeszélgetésnek a témája a Majthényi Gábor és Majthényi Mátyás 8 és fél, illetve Vincze Gábor 22-es binnenjolle hajóépítők bemutatása volt.

A verseny első versenynapján nem volt szerencséje a vitorlázóknak és rendezőknek, mivel a szél nem adott lehetőséget egyetlen futam lebonyolítására sem. Második versenynapon remek szélben két futamot sikerült lebonyolítani, a 70es cirkáló osztálynak hármat.
A vasárnapi záró futamot követő díjkiosztón a megszokott érmeken és plaketteken kívül átadták sporttársunk, Zenthe Ferenc emlékét felidéző, a Salgótarjáni Színház által felajánlott különdíjakat is.

Eredmények: https://mvszhirdetotabla.hu/kereked-klasszikus-kupa-2023/eredmenyek

Kép: Szántó Áron

Forrás: Kereked VK