Nyolcadik alkalommal rendezi meg idén augusztusban a Hamble River Sailing Club és a Royal Air Force Yacht Club a Hamble Classics Regatta – t. Idén augusztus 26. és 27.-én kerül megrendezére a verseny, mondta el Peter Bateson a verseny főrendezője.

A rendezők 2016 óta arra törekednek, hogy a Hamble Classics egy befogadó és innovatív esemény legyen a gondosan előkészített és izgalmas hajóosztályokkal. Jelenleg a Concours d’Elegance Awards díjátadóján öt hajóosztályban hírdetnek győztest.

Mindezt természetesen az esemény sponzarai nélkül nem lehetne így megszervezni. Idén is az esemény támogatói között van a Spinlock, a Sandeman Yacht Company, a OneSails, az Elephant Boatyard, a Classic Marine és a Salcombe Distilling Company.

A versenyre az online nevezés már elérhető, és augusztus 14.–én zárul le majd. A rendezők most is várják a klasszikus versenyjachtokat, cirkálókat, gaffereket, és OD klasszikusokat. A nevezhető hajóosztályok listáját a versenykiírásban lehet megtekinteni illetve a verseny honlapján a https://hambleclassics.co.uk on.