Folyamatosan érkeznek a nevezések az Old Gaffers Association – a gaffos rudazatú vitorláshajók szövetségének, jubileumi gyémánt, vagyis fennállásuknak 60. évfordulóján rendezendő ünnepségekre, ami számos programot tartogat majd szárazon és vízen..

Egyelőre 20 fős flotta jelezte részvételét a Round Britain versenyre, amely május 1 – jén indul a Kenti Ramsgate – ből. A flottával több holland OGA – tag is vitorlázik majd. A flottához újabb hajók csatlakoznak később, amikor a mezőny megáll a tervezett „bulikikötőkben” a Orwell folyó mentén augusztus 3-6 között.

A események az Ipswich Wet Docknál indulnak majd be, hiszen augusztus 2 – től már érkeznek a hajók. A flotta várhatóan itt már 120 nagy gafferből és eddig 30 de valószínű több open boat – ból áll majd. A kisebb gafferek és az open boat – ok a Suffolk Yacht Harbour horgonyoznak majd. Az ABP és az Ipswich Borough Council támogatja az Ipswich – i rendezvényeket.

Az események között lesznek különböző fogadások, vacsorák, szimpóziumok, a Spirit Yacht túra keretében pedig a mezőny ellátogat majd a Stone Point – ig is. A programokat tovább színesíti még a vitorlás felvonulás Ipswich – ből Levington – ba illetve az első alkalommal megrendezésre kerülő OGA Gaffling 4.1 dinghy bajnokság is. Ezeket a hajókat Andrew Wolstonholme tervezte és a bajnokságon hat új hajó is versenyez majd.

A Dartmouth Gin sponzorálja az East Coast Race – t. Claudia Myatt és más vitorlás művészek művei is láthatóak lesznek és több előadás is várja még az érdeklődőket. Vasárnap az itteni rendezvényeket díjkiosztó és az ünnepélyes vacsora zárja. Hétfőn a Round Britain gaffos mezőny csatlakozik az East Coast Area OGA nyári túrájához, és elindul Levingtonból. Dél felé tartva a mezőny ellátogat még West Mersea – ba,  Medway – be és Chatham-be. A túrára eddig több mint hatvan hajó nevezett már.

Az osztályszövetség honlapja:

www.oga.org.uk