Idén is a Spartacus Vitorlás Egylet adott otthont a modern klasszikus balatoni cirkálók, a 70 esek bajnokságának. A versenyre végül hét egység adta le a nevezését, sajnos a Gulipán és a Bankkonzult nem indult. A nagy kérdés az volt, hogy a tavalyi bajnok Pannónia meg tudja e védeni bajnoki címét.

Az első napon a csőből fújó keleti szélben három remek futamot vitorlázott a mezőny. Az első futamban az Orpheus, az Anna és a Krajcár választotta a leeoldalt a többiek inkább a hajóhoz közelebb indultak. Az első jelhez az Anna érkezett elsőnek, majd az Orpheus és az Irokéz. A futam többi részében az Anna szép vitorlázással őrizte vezető pozícióját és ezzel a futamot is megnyerte. Második lett az Orpheus harmadik az Irokéz. A második futamot is az Anna nyerte, de ebben a futamban már az Irokéz futott be másodiknak, a Krajcár harmadiknak, de mivel korai rajtosok voltak, így az Orpheus – é lett a harmadik hely. A harmadik futamra egy kicsit elforgott észak felé a szél, a rendezőség módosította a pályát és utána indította a mezőnyt. A napi utolsó futamot az Irokéz nyerte, második lett az Anna, harmadik pedig a Pannonia. Ez a futam sem telt el esemény nélkül, mert a kreutzbolyánál az Anna és a Pannónia ütközött, aminek eredményeként az Anna büntetőt csinált. Három futam után az Anna vezette a mezőnyt négy ponttal, az Irokéz volt a második hat ponttal és az Orpheus a harmadik tíz ponttal.

Pénteken megmaradt a csőből fújó keleti, de ezen a reggelen kicsit erősebb volt, mint csütörtökön. Ezen a napon az első futamot a Pannónia nyerte meg elegáns vitorlázással, rajt cél győzelemmel. Második lett az Anna, harmadik az Orpheus. A második futamban ismét az Anna tudott nyerni, szorosan mögötte a Pannonia akinek ez a kicsit frisseb szél jobban kedvezett. Harmadiknak a Capella futott be. A pénteki utolsó futamot újra az Anna nyerte, amivel 8 pont előnnyel várhatja a szombati folytatást. Második lett a Capella, aki folyamatosan egyre javuló teljesítménnyel vitorlázott pénteken. Harmadiknak futott be a Pannónia, mai 1,2,3 helyezéseivel feljött az összetett második helyre pontazonossággal a harmadik Irokézzel.

Eredmények: