A www.klasszikushajok.hu – n már két korábbi írás jelent meg a Viharmadár nevű 22 – es Binnenjollénak a történetéről. Az első részben (https://klasszikushajok.hu/2019/02/10/valami-keszul-a-viharmadar-22-es-binnejolle-elso-resz/) 2018 – ig jutottunk, majd a másodikban (https://klasszikushajok.hu/2019/11/21/valami-keszul-a-viharmadar-22-es-binnenjolle-masodik-resz/) 2019 – ig. Ezen év végén kicsit megállt a felújítási folyamat, ami nem a hanyagságnak volt köszönhető hanem egyszerűen annak hogy egy másik Binnenjolle, nevezetesen az 1938 – as Kékszalag győztes Kincsem IV. replikája, a J – nek az építése kezdődött meg és ezzel voltam elfoglalva. A 2020 – as év nem csak a Covid – ról szólt, hanem szerencsére egy hajóavatón is részt vehettünk szeptember közepén Orfű – n, ahol a J vízre került.

A 2021 –es év kezdete, a Binnenjolle Európabajnokságra való felkészülésen kívül szerencsére már arról is szólt, hogy a Viharmadár felújítását folytatni kell. A hajó felújításának következő fázisa a rombolások és bontások után már az építés lesz. Ennek az első lépése az volt, hogy a nagyrészben szétrohadt orrtőke lett kicserélve először, majd ezután a gerinccsere következett. Ahhoz hogy ez a tevékenység megvalósulhasson „némi” előkészítő munka volt szükséges.

Ez abban nyilvánult meg hogy a fenékmerevítőket  valahogy egy ívre kellett hozni, mert a régi gerinc kiszedése után ez a vonal inkább hasonlított a Déli óceánok hullámaira, mintsem egy a fartükörtől az orrtőkéig szépen haladó ívre. Miután ez megtörtént, és a slungléc már mindenhol illeszkedett a fenékmerevítőkhöz lehetett beilleszteni az új gerincet. Ezután a fartükör cseréje következett, ami szintén nem volt túl rózsás állapotban L. Itt a palánkokat a tükörhöz rögzítő rozsdás, elrohadt csavarokat és szegeket kellett kiszedni majd lehetett visszailleszteni az új tükröt.

Ezekkel a cserékkel a hajó már kicsit stabilabb és merevebb lett, így már meg lehetett fordítani, hogy a bordák cseréjét is el lehessen kezdeni. A hajóban nem sok „csak” 100 borda van, amiből nem sok alkalmas a további használatra. Eddig a Viharmadárból öt borda került ki és kettő új került vissza….már csak 98 van hátra és lehet kezdeni majd a palánkozást…….