Fordult már elő a történelem során hogy bizonyos versenyeket vagy a háború vagy más ok miatt töröltek. Mint arról nem olyan régen jelent meg post is a Facebook – on a 22 – es Binnenjolle osztály magyarországi történetében is volt már olyan (1939 – ben) hogy egy verseny (nevezetesen az Európabajnokság) nem került megrendezésre akkor éppen a háború miatt.

Idén a hazai 22 – es Binnenjolle „osztály” egységei sok év után először találkoztak volna a festői szépségű kis Baranya megyei tavon, Orfűn május végén. Az Orfűi Vitorlás Egyesület idei programjában egy új hajó avatója (az 1938 – as Kékszalag győztes Kincsem IV. replika) és egy baráti találkozó szerepelt ahol legalább három magyar egység tudott volna újra együtt vitorlázni. Sajnos ezt a rendezvényt a jelenlegi járvány helyzet miatt nem lehet megrendezni, így minimum pár hónapot, de lehet, hogy akár egy évet is várni kell még arra, hogy a magyar 22 – es Binnenjollék újra együtt vitorlázzanak.

Az egyik szemem sír a találkozó miatt, a másik pedig nevet, mert a replika készül és idén május végén „titokban” valahol már vízre is fog kerülni, illetve ha a találkozó egy évet csúszik, akkor az biztos, hogy még egy hazai egységgel több fog vitorlázni 2021 – ben Orfűn 🙂