A jelenlegi vírus helyzetben a J Class osztályszövetség és a hajók tulajdonosai a korábbi tervekkel ellentétben azt a döntést hozták meg, hogy mégsem vesznek részt a jövő évi America’s Cup kísérőversenyeken.

Az Új – Zélandi helyszín főleg azért volt vonzó a tulajdonosok számára, mert egyszer az életben egy tökéletes lehetőség lett volna a flotta számára hogy a Déli féltekén, nyári időszakban bejárja a Csendes – óceáni szigetvilágot.

A jelenlegi járványhelyzetben viszont a tulajdonosok nem érzik úgy, hogy az Új – Zélandon való versenyzés a legbiztonságosabb lenne.

Az J Class osztályszövetség már tájékoztatta a Royal New Zealand Yacht Squadron – t, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel sajnos a J Class nem lesz ott a jövő évi Kupa előversenyein.

A J Class tulajdonosok és a legénység tagjai is nagy lelkesedéssel várták az Új – Zélandi megmérettetést, főleg annak fényében, hogy az előző Kupán a Bermudákon, milyen jól sikerültek ezek a versenyek. Az sem elhanyagolható tény, hogy a 2017 – es év az osztály életében több szempontból is sikerstory volt. Egyrészt az egész szezonban folyamatosan 5 – 7 hajó versenyzett együtt (ami előtte soha), másrészt ebben az évben rendezték meg első (és eddig egyetlen) alaklommal az osztály világbajnokságát az ikonikus helyszínen Newpor R.I. – en. De sajnos jelenleg „más idők járnak”. A vírus miatt rengeteg versenyt töröltek. Ebben a helyzetben a J Class egységes álláspontot képvisel, ami nem más, mint hogy érdemes leülni és újra tervezni a 2021 – es szezont de valószínű Európában… árulta el Louise Morton a J Class Association titkára.

Az osztály honlapja:

www.jclassyachts.com/