A tengerek Öreg Hölgyei idén is visszatérnek a Serenissima vízeire a Principality of Monaco Trophy Le Vele d’Epoca Cup alkalmával. Az esemény fő védnöke a Monacói Hercegség tiszteletbeli velencei konzulja, Anna Licia Balzan. Az idén tízenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő esemény, a világ leghíresebb lagúnájának, és a résztvevő hajók történelmének köszönhetően, az Adria legkiemelkedőbb klasszikus yacht verseny.

A verseny központja most is az Arsenal lesz a Marina Militare Velence – i bázisa.A háromnapos rendezvény június 28 – án az 5.5mR osztály versenyével kezdődik akik a rangos Enoshima Trophy – ért versenyeznek majd. Az osztály 1949 – ben született angliában és azóta több mint 800 hajó szeli a vízeket. A Principality of Monaco Trophy két versenyt foglal magába, melyet június 29 – én, és 30 – án rendeznek majd. Vasárnap délelőtt 11.00 – kor látványos felvonulás is színesíti madj az eseményt, ahol a híres olasz hajógyár, a Riva flottája vonul fel a Szent Márk előtt. Szintén ezen a napon tartják az 1998 – ban Milánóban alapított nemzetközi egyesület, a Riva Historical Society által szervezett Riva Days, amire hat országból (Svájc, Belgium, Németország, Hollandia, Anglia és az Egyesült Államok) több mint 40 hajót várnak.

Az eseményt Mirko Sguario, a Venice Yacht Club alapítója és elnöke irányításával szervezik, együttműködve a Circolo Velico PortodiMare – vel, a Salone Nautico Venezia – val, a Vela Spa – val, a Marina Militare – vel, a Le Città in Festa – val, és az A.I.V.E. – el (Italian Association of Vintage Sails).

VENEZIA 26 .06.2022 IX TROFEO PRINCIPATO DI MONACO LE VELE D ‘EPOCA IN LAGUNA COPPA BNL BNP PARIBAS WEALTH MANAGEMENT PHOTO Matteo Bertolin