A legénység a hajón dolgozott, amikor a Grace Bailey szkúner egyik árbóca eltört. A hajó Marc Evan Jackson tulajdonában lévő egyik windjammer. A baleset során az árboc eltört, leesett, és egy ember meghalt, három másik pedig megsérült.

Az áldozat a negyven éves Emily Mecklenburg a Pen Bay Medical Center orvosa volt. A baleset további három sérültjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Az 1882 – ben faszállító hajóként épült Grace Bailey – t most cruise ship – ként használják Rockland – ben. A hajó egy négynapos körútról érkezett vissza 33 emberrel a fedélzetén, amikor a főárboc hirtelen eltört és lezuhat a deckre. Az még nem világos, hogy mi okozhatta a balesetet, de az Egyesült Államok parti őrsége vizsgálja az eset körülményeit.

A Sail Grace Bailey cég közleménye szerint a Marc Evan Jackson színész tulajdonában lévő, Sam Sikkema kapitány által vezetett Grace Bailey évek óta megbízhatóan hajózik a midcoast – on, ezért is érte meglepetésként az árboc hirtelen eltörése, a szkúner tulajdonosát.

A hajóról: 

A Grace Bailey, más néven Mattie, egy kétárbocos szkúner, amelynek az anyakikötője a Camden Harbor. 1882 – ben épült a New York állambeli Patchogue – ban, és egyike annak a négy túlélő kétárbocos fa szkúnernek, amely egykor a legelterjedtebb hajó volt az amerikai partmenti kereskedelemben. A Grace Bailey 1939 – ben az egyik első hajó volt a „Maine windjammers” néven ismert történelmi hajó flottában, amely a Penobscot – öbölben és a Maine államban a partvidéken sétahajózást kínáltak. A hajó utoljára 1989 – 1990 – ben esett át komolyabb felújításon. 1992 – ben a hajót (National Historic Landmark)  nemzeti történelmi nevezetességnek nyilvánították.

A Grace Bailey – t 1882 – ben a New York állambeli Patchogue – ban Gilbert Smith építtette, Edwin Bailey tulajdonos számára, aki abban az évben született lányáról nevezte el a hajót. 1906 – ban újjáépítették, és ekkor átkeresztelték Mattie – ra, amely néven egészen az 1989 – 90 – es felújításáig hajózott. A hajó 1939 – ig szolgált a part menti kereskedelemben, az utolsó húsz évben Maine partvidékén. A Grace Bailey – hez hasonló, viszonylag kisméretű hajók a part menti flotta igáslovai voltak, árut szállítottak olyan területekre, ahol akkoriban nehéz vagy lehetetlen volt a megközelítés.

A Grace Bailey – t, 1939 – ben Frank Swift bérelte, aki alig két évvel korábban találta ki, hogy szkúnereket használjon vitorlás kirándulások szervezéséhez, mivel azok anyagilag életképtelenné váltak a part menti árufuvarozásban. A vállalkozás meghozta a hozzá fűzött reményeket, így a következő évben megvásárolta a hajót. Azóta a „windjammer” flottában szolgál, és fizető ügyfeleknek biztosít túrázási lehetőséget.

​A Mattie 1942 – ben egy rövid ideig a Maine Maritime Academy kiképzőhajójaként teljesítette hadiszolgálatát, ekkoriban nem utasokat szállított. A 104 éves Mattie (Grace Bailey) komoly javításra szorult. Williamson – ék elkötelezettek voltak a hajó megőrzése mellett, és teljes körű helyreállítást végeztettek rajta. A több mint egy évig tartó projekt a Historic Preservation magazinban megjelent cikk témája is volt.

​A Grace Bailey helyreállítás több mint 20000 órányi után munkát igényelt ami után újra csatlakozott a Maine Windjammer Cruises® flottájához. A Grace Bailey felújítása Oliver Perry Smith legkiválóbb munkáinak egyike.

2004 Camden Schooner Days

A Grace Bailey visszatért crusing hajózásba, és túlélte a flotta összes korábbi hajóját. Hosszabb időt vitorlázott, és több utast szállított, mint bármelyik másik windjammer.