Idén az augusztus 20. – i hétvégén ismét összegyűltek a Klasszikus hajók a Kenese Marina Portban. Az ünnepi alkalmat az immáron negyed évszázados verseny a BMW Schneider – TABU KUPA – Bujtor István Emlékverseny szolgáltatta. A versenyre hat hajóosztályban összesen 20 hajó nevezett. Ismét együtt vitorlázott a három hetvenötös cirkáló, az összevont cirkáló osztály, Európa harmincasok, és talán kicsit színesítette a mezőnyt egy 22 – es Binnenjolle is.

A Tabu Kupa nem része a Klasszikus Kupa sorozatnak, de számomra valahogy a hangulata és légköre sokkal jobban megtestesíti azokat a célokat, és értékeket, amit a Klasszikus Kupa célul tűzött ki.

A versenyre Balatonalmádiból érkeztünk, ahonnan először vontán (ezúton is Köszönjük Dulin Jenőéknek), majd vitorlázva értünk el a rajtig. A néhány csepp eső, nem zavart annyira, mint az hogy a szél Balatonaliga felé folyamatosan legyengült. Egy – egy csíkot keresve csúszkáltak a klasszikusok vissza Balatonkeneséig, majd innen kicsit élénkebb szélben az Almádi befutóig. A verseny este a Kenese Marina Port – ban a díjkiosztóval és vacsorával zárult.

Jövőre reméljük ismét lesz Tabu Kupa és abban is bízunk, hogy több Klasszikus hajó is tiszteletét teszi majd a versenyen. Egy biztos jövőre már két Binnenjolle fog egymás ellen versenyezni a Tabu Kupán is….

Eredmények:

Fotó: Török Brigi