A CompassMagazin oldalvizén új honlap indult február elején. A weboldal célja, hogy felhívja a figyelmet a vitorlázás klasszikus értékeire a régi fa hajókra. A honlap szeretné bemutatni mind a hazai mind a nemzetközi vizeken vitorlázó egységeket az O – Jolléktól a J – class hajókig. Elsőkét a hazai legendák bemutatásával szeretnénk kezdeni, a már megújult 75-ösökkel, majd a Tramontánával és a Kishamissal, és nem szeretnénk megfeledkezni a 6R – yachtokról, a 22-es vagy 30-as cirkálókról sem. 2019 nyarán fog vízre kerülni a Viharmadár nevű 22-es Binnenjolle amelynek a teljes felújításáról szintén beszámolunk majd.

A hajók mellett azokat a hazai műhelyeket is végig szeretnénk járni és bemutatni, ahol ezek a legendás hajók újjászületnek, illetve szeretnénk több interjút is közzétenni a klasszikus hajók kormányosaival. A honlap folyamatosan nyomon követi majd a hazai és nemzetköz klasszikus vitorlás eseményeket, ahonnan reményeink szerint többször is helyszíni beszámolókkal jelentkezünk majd.

Jelenleg nem sok versenyt rendeznek itthon klasszikus hajóknak. A Magyar Vitorlás Szövetségen kívül a Tabu Team Vitorlás SE, a Kereked Vitorlás Klub,  és a Spartacus Vitorlás Egylet az, aki kiemelten foglalkozik azzal, hogy ezeknek a hajóknak versenyt rendezzen. A honlap ebben is szeretne segíteni, hogy évről évre egyre több versenyt szervezzenek ezeknek a hajóknak.

Reméljük honlapunkon keresztül közelebb tudjuk majd hozni ezt a csodálatos értékekkel teli világot minden vitorlázóhoz. 

Web: www.klasszikushajok.hu 

Facebook: https://www.facebook.com/Klasszikushajok.hu/