Az új lendületet kapott Klasszikus Versenysorozat első állomásán május 29-én szombaton három, 30-án vasárnap két futamot tervez a rendező Spartacus Vitorlás Egylet. Mindkét napon a tervezett első rajt időpontja 10.00 óra.

Izgalmas versenyre van kilátás: a hétvégére friss, északnyugati szelet, hűvös időt jeleznek előre a meteorológusok.

Az Európa 30-as, a Dragon és a Folkboat osztályok a Ripka László emlékverseny díjaiért is küzdenek. Ripka László neve egybeforrt a Fétis Európa 30-assal. Saját maga építette ezt a hajót, 1987 augusztusában tették vízre. Nyert vele országos bajnokságot, Európa-kupát, osztályában Kékszalagot, Fehér szalagot. Ma is a család tagjai és barátaik viszik a hajót.

A MET Klasszikus Kupa ranglistaverseny a 25-ös túrajolle, a 30-as, az Európa 30-as és a 70-es cirkálóknak, valamint a Dragonoknak és a Folkboatoknak.

Várják rajtuk kívül a 15-ös túrajollékat, a 22-es, 40-es, az 50-es és az összevont cirkálókat is.

A klasszikus osztályok idei első megmérettetésének támogatója – a korábbi évekhez hasonlóan – a MET Csoport.

„Egy szervezet állóképessége válsághelyzetben mutatkozik meg igazán. Így van ez a vállalatokkal is. A világjárvány okozta válság szinte kivétel nélkül minden iparág életében kemény kihívásokat okozott, így a MET Csoportéban is. A csapatunk kitartó és küzdelmes erőfeszítéseinek hála jól állta a próbát a vállalatunk állóképessége és ha valamikor, most még fontosabbá vált, hogy hosszú távú, megbízható partnerségeinket tovább erősítsük.

A Spartacus Vitorlás Egylettel majd’ egy évtizede folyik a közös munka és az, amit a tehetség-támogatás és a szakmailag kiemelkedő versenyek szervezése során bebizonyítottak, elismerésre méltó. A hazai vitorlássport egyik zászlóshajója is a vállalatcsoportunkhoz hasonlóan kihívásokkal teli időszakon van túl és mi büszkék vagyunk rá, hogy a kedvezőtlen széljárás mellett is sikerek fémjelzik az együttműködésünket és idén újra elstartol a MET Klasszikus Kupa” – nyilatkozta Szépfy Márton, a MET Csopot magyarországi kereskedelmi igazgatója.

„A megszokott szombat esti gourmet vacsora a járvány korlátozások miatt sajnos elmarad – reméljük idén utoljára. A vasárnapi ünnepélyes díjkiosztót viszont szeretnénk mindenképpen megrendezni a szabad ég alatt, enni-innivalóval, jó hangulatban – egy remélhetőleg izgalmas csatákat hozó hétvége lezárásaként” – tette hozzá Majthényi Szabolcs, a Spartacus egyletigazgatója. 

visyla