2024. június 2 – án, vasárnap Firenzé – ben ismét megrendezi az Associazione Vele Storiche Viareggio a 6. Ponte Vecchio Cup  – ot amelyet 12′ Dinghy osztály számára egy kiemelkedő verseny Firenze belvárosában. A hajókat a Società Canottieri – ben teszik vízre, a verseny pedig az Arno folyón zajlik majd, a Galleria degli Uffizi és a Ponte Vecchio között.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Coppa Ponte Vecchio – t, június 2 – án, vasárnap, a Köztársaság napján. A versenyt idén is az Associazione Vele Storiche Viareggio szervezi, amivel egyben a 2024 – es szezonjukat is megnyitják.

Az Arno folyó lehetőségeiből adódóan, a versenyt idén is 12’ – es dinghy – el rendezik amely igen közkedvelt Olaszországban. A típus 1913 – ban Angliában született, fából vagy üvegszálas műanyagból gyártják. A hajó 3,66 méter hosszú, 1,43 méter széles és egy 9,3 m2 – es gaffos vitorlával van szerelve. A versenypálya az Arno – n a Galleria degli Uffizi és a Ponte Vecchio között lesz majd kitűzve. A Firenze városán belüli különleges rendezés minden évben rengeteg helyi lakost és kíváncsiskodó túristát is vonz.

Az Arno – n, vagy más folyókon versenyezni mindig kihívás, de egyben szórakoztató is lehet, viszont mindig figyelni kell az áramlatokat illetve a hirtelen pöfföket, valamint Firenze esetében a hídlábak közti áthaladást is a mezőnynek.

Ennek a páratlan élménynek a látványa most is garantált! A 6. Coppa Ponte Vecchio – t, az AICD (Associazione Italiana Classe Dinghy) a FIV (Federazione Italiana Vela) támogatja, és a Vele Storiche Viareggio, a Società Canottieri Firenze, a Circolo Nautico Mugello és az I Renaioli együttműködésében szervezik.

Foto Paolo Maccione