Az idei versenynaptár ismertetése mellett az Associazione Italiana Vele d’Epoca (AIVE) két új klasszikus regattát is bejelentett a Hotel Mediterraneóban tartott éves találkozóján.

Első lépésben, Nápolyi, Capri, Ischiai és Gaeta – i jachtklubok egyeztek meg egy vonzó, 12 napos program megszervezésében: amely az Argentario Sailing Week – el kezdődik majd, június 17 – én a résztvevő hajók Porto Santo Stefano – ból Capri – ra hajóznak. Az érkezés várhatóan 19 – én lesz majd amit egy koktélpartival zárnak.

Ahogy az AIVE elnöke, Giancarlo Lodigiani elmondta: „Fenséges látvány leszünk! Képzelje el, hogy a vintage és klasszikus hajók flottája dél felé vitorlázik… csodálatos látvány ez minden hozzáértő szemnek! Ezt a  túrát egy kellemes baráti kirándulásnak szerveztük: vitorlázunk, búvárkodunk, eszünk és ünnepelünk.”

Argentario és Ponza (120 tmf) nagyjából 20 – 24 óra, Ponza – tól Capriig pedig további 60 mérföld. Június 21 – én lesz egy verseny Capriból Nápolyba, amelyet Olaszország egyik legrégebbi jachtklubja, a YC Savoia rendez. Június 24 – én a flotta Nápolyból Ischia – ba hajózik. A következő napon egy sziget körüli verseny zajlik majd és ezután a társaság Gaeta – ba hajózik három versenynapra (28 – 30.).

A másik esemény Velencéhez kapcsolódik. A YC Venezia által szervezett, és a Monacói Hercegség által támogatott versenyt (június 29 – 30.) megelőzi egy újabb klasszikus yacht regatta, amelyet Velence legrégebbi jachtklubja, a Compagnia della Vela szervez majd (Premio Città di Venezia, Trofeo Artù Chiggiato, június 21 – 23).

Az Associazione Italiana Vele d’Epoca (AIVE) versenynaptárában összesen tizennyolc esemény szerepel májustól októberig, amelyeket mind tengeren minde tavakon rendeznek majd meg.